Sofie Elkjær Jensen

Sofie Elkjær Jensen’s rige, lyriske stemme og store scenenærvær har gjort hende til en af sin generations førende sopraner i Skandinavien. I 2019 modtog hun sin 2. Reumertnominering som Årets Sanger, for både Adele i J. Strauss’ Flagermusen og Åse i Heise’s Drot og Marsk, begge produktioner på Det Kongelige Teater.

Siden Sofie’s debut som Papagena i Mikael Melbye’s opsætning af Mozart’s Tryllefløjten på Det Kongelige Teater i 2010 har Sofie blandet andet spillet titelrollen i Janazek’s Den fiffige lille ræv og Frasquita i Bizet’s Carmen og fra hun i 2016 blev fastansat i Solistensemblet på Det Kongelige Teater har man også kunne opleve hende i ledende roller såsom; Micaëla i Bizet´s Carmen, Musetta i Puccini’s La Boheme, Vela i Kuhlau’s Lulu og Gilda i Verdi’s Rigoletto.

Hendes Mozart-roller på Det Kongelige Teater tæller Susanna i Le Nozze di Figaro, Første Dame og Pamina i Tryllefløjten og Fiordiligi i Cosi fan Tutte.

Sofie er en flittig gæst hos landsdelorkestrene og har senest sunget Valencienne i Lehar’s Den glade Enke med Odense Symfoniorkester, sopransolist med Ålborg’s Symfoniorkester i Brahms’ Requiem, Bach’s Juleoratorium og Händel’s Messias.

Som en ledende fortolker af moderne værker uropførte Sofie Elkjær Jensen i 2019 Hans Abrahamsen’s opera Snedronningen på Det Kongelige Teater. Operaen blev kåret som Årets Begivenhed under P2-prisen i 2020. Andre roller i genren tæller Beatrix i Thomas Ades’ The Exterminating Angel, Maid i Ades’ Powder her Face (Reumert for Årets Opera), Laetitia i Menotti’s The old Maid and the Thief (første Reumertnominering) og Agnes i Intet af Bruce David for Den Jyske Opera.

Besøg Sofies hjemmeside